Over vitafytea

“Vita”- staat voor het leven, “Fytea” verwijst naar het Griekse Phyton (=plant), “therapeia” betekent "geneeskundige behandeling. De Fytotherapie maakt gebruik van werkzame delen van planten met specifieke eigenschappen. 

HOOG GEDOSEERD EN KWALITATIEF

Fytotherapie maakt enkel gebruik van geconcentreerde plantenextracten. Vaak komen die werkzame delen in ontzettend lage hoeveelheden in de plant voor. Er moet dus een extractie gebeuren om de interessante fractie van de plant te isoleren en te concentreren. De strenge eisen vanaf de grondstof tot en met het eindproduct stellen ons in staat geconcentreerde werkzame bestanddelen te bekomen, die onder de vorm van tabletten, capsules of vloeibare extracten ingenomen kunnen worden.

Omgevings- en productie factoren bepalen hoeveel actieve stoffen een plant bevat. Bij standaardisatie bevat elk lotnummer van het product altijd evenveel actieve stoffen. Vitafytea gebruikt alleen gestandaardiseerde plantenextracten. Alleen standaardisatie van een product waarborgt een identieke samenstelling en concentratie van plantaardige stoffen. Dankzij wetenschappelijke productontwikkeling garanderen we een gelijke fysiologische werking van elk product. Behalve hun kwaliteit, kenmerken de Vitafytea-producten zich door hun hoge evenwichtige concentratie aan actieve bestanddelen van de plant om maximale werkzaamheid te bekomen.

EFFECTIEF EN KWALITATIEF SYNERGETISCH EFFECT

Fytotherapie is op zich al synergetisch. De verschillende actieve bestanddelen hebben invloed op elkaar. Maar Vitafytea is meer dan fytotherapie. We gebruiken altijd cofactoren ,waaronder micronutriënten en enzymen, om de doeltreffendheid van de gebruikte planten nog te optimaliseren. Vandaar dat Vitafytea-producten steeds een snel voelbaar effect genieten, om uw comfort optimaliseren.

VOOR GEZONDHEIDSKLACHTEN AANBEVOLEN DOOR PROFESSIONALS

Men kan fytotherapie voorschrijven op basis van klachten zoals bij de klassieke geneeskunde. Fytotherapie richt zicht altijd op de ziekte of klacht. Het toepassingsgebied gaat van een adequate ondersteuning van de medische behandeling tot een preventieve actie voor het optimaliseren van de gezondheid. Vitafytea voldoet aan wetenschappelijk en klinisch onderzochte kwaliteitsvoorwaarden. Planten zijn een interessante bron om in te zetten bij een behandeling, dit omdat ze veel bestanddelen bevatten die moeilijk of zelfs niet kunstmatig kunnen worden gemaakt in laboratoria.

VEILIGHEID

Vitafytea producten en supplementen zijn hoog kwalitatieve en effectieve supplementen die voldoen aan de striktste normeringen.